Werkkostenregeling stoelmassage

Met ingang van 1 januari 2015 is de werkkostenregeling voor alle organisaties verplicht. Deze regeling vervangt de oude regeling van de belastingdienst die de vergoedingen en verstrekkingen aan uw personeel regelt. In de werkkostenregeling is ook de verstrekking van stoelmassages of bedrijfsmassages opgenomen.

Stoelmassages en de werkkostenregeling
Dit waren de regels sinds 2015: De belastingdienst stimuleert werkgevers om te investeren in de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers. Stoelmassages of bedrijfsmassages maken deel uit van de investeringen die door de belastingdienst worden gestimuleerd. Stoelmassages behoren als arbovoorziening tot de ‘nihil’ waardering. Dit betekent dat de stoelmassages, mits er aan de voorwaarden van de belastingdienst wordt voldaan, onbeperkt kunnen worden vergoed zonder dat dit ten koste gaat van de door de belastingdienst bepaalde percentuele ruimte.

De regels rondom het investeren in de gezondheid en vitaliteit van de medewerkers zijn sinds de Covid-pandemie aangepast. Ik verwijs graag naar de pagina bij de belastingdienst. Per januari 2022 is de vrijstelling aangescherpt! Meer hierover is te lezen op deze site. Het loont om nog even verder te kijken naar de mogelijkheden om stoelmassage aan medewerkers ter beschikking te stellen, zonder eigen bijdrage. Met ingang van januari 2023 zijn er meer mogelijkheden en wordt de vrije ruimte verhoogd!